Ikikavereita Tidaholms Gårdista

Tidaholms Gårdissa erikoistutaan pääasiassa kotimaiseen ratsuponijalostukseen. Suomalaisen ratsuponikasvatuksen päätavoitteena on tuoda uutta verta sukulinjoihin ja samalla yleistää suomalaisen ponityypin käyttöä kansainvälisessä ratsuponijalostuksessa. Siittolaan on ajan kuluessa juurtunut myös puhtaita rotuja, kuten newforestinponeja, connemaranponeja sekä kevyimpiä welsh-sektioita. Näitä sivukasvatusrotuja jalostetaan ensisijaisesti puhtaasti eteenpäin. Niitä voidaan kuitenkin tarvittaessa käyttää myös ratsuponijalostuksen tukena.

Tidaholms Gårdin jalostusstrategia päivitettiin syyskuussa 2017, jolloin kasvatustyötä linjattiin harkinnanvaraisempaan suuntaan. Tavoitteena on edelleen jalostaa terveitä, rotumääritelmän mukaisia ja korkeatasoisia suoritusponeja sinänsä rajattomaan käyttöön. Myyntiehtoja on edelleen vain muutama, eikä kasvattien ostajille ole asetettu varsinaisia erityisvaatimuksia jalostuskäytön tai kilpailemisen osalta. Aikaisemmasta poiketen kasvatteja syntyy kuitenkin ainoastaan tallin oman jalostussuunnitelman mukaisesti. Tidaholms Gårdista ei siis saa tilausvarsoja.

Kasvatustyössä kiinnitetään erityistä huomiota jalostusponien tarkkaan ja yksilölliseen valmistelemiseen, mikä tarkoittaa lähinnä valmentautumista, kilpailemista sekä laatuarvostelumenestystä. Tidaholms Gård arvostaa edellisten ponikasvattajien työtä ja varsinaiset tuontiponilinjat pidetään tarkoituksella suppeina.

Kaupan ehdot

Kasvatin sivut ilmoitetaan myyjälle sähköpostitse kahden viikon kuluessa kauppakirjojen allekirjoittamisesta
Kasvatti rekisteröidään VRL:n hevosrekisteriin, kasvattajaksi merkitään Tidaholms Gård (TIDA6873) ja synnyinmaaksi Suomi
Kasvatin sivut tallennetaan verkkokirjastoon (esim. Wayback Machine)

Oriiden jalostuskäyttö

Tidaholms Gård tarjoaa ulkopuoliseen käyttöön jalostusoreja virtuaalimaailman menestyneimmistä sukulinjoista. Kaikki tallin kolme vuotta täyttäneet oriit astuvat ulkopuolisia tammoja käytännössä vuoden ympäri, astutuskausista riippumatta. Yhdellä jalostusoriilla voidaan teettää enintään neljä varsaa tallin ulkopuolisista tammoista.

Tammakriteerit

Tamma edustaa pääsääntöisesti samaa painotuslajia jalostusoriin kanssa
Tammasta syntyvällä varsalla tulee olla tasapituinen suku
Tammasta syntyvän varsan tulee ehdottomasti täyttää kulloinkin kyseessä olevan rodun polveutumissäännöt


© Tidaholms Gård 2012-2017       Virtuaalitalli, a sim-game stable