pääsivu talli ratsuponit muut ponit jalostustyö toiminta

Vuornan Crispy Coco     EV-I

Rekisteritiedot VH14-029-0322
Rotu, sukupuoli Suomalainen ratsuponi (59.375%), ori
Väri, säkäkorkeus Ruunikko, 144 cm
Syntymäaika, ikä 10.02.2014 (10-vuotias)
Painotuslaji, koulutustaso Esteratsastus, ko Helppo A re 120 cm
Kasvattaja Liia & Vuorna
Omistaja Alma (VRL-08691)
Saavutukset EV-I (08/14)

       
    Virtuaalihevonen, a sim-game horse       Kuvat © tallin omaisuutta

Nuutin meriitit

Luonnekuvaus

Vuornan Crispy Coco, lempinimeltään Nuutti, seuraa hyväluonteisten vanhempiensa jalanjälkiä. Se on hurmaava ja utelias suoritusponi, joka käyttäytyy vieläkin varsin varsanomaisesti. Ori viehättyy arkisimmistakin asioista, eikä tunnu koskaan lamaantuvan arkirutiinien puitteissa. Hoidettaessa Nuutti on mukava, joskin hyvin seurallinen toveri. Se saattaa toisinaan olla hoitajan työn tiellä nuuhkiessaan tämän taskuja tai lepuuttaessaan päätään tämän harteilla. Poni vastaanottaa päivä toisensa jälkeen ihmisen karsinaansa ja ilahtuu yhteisistä rapsutus- ja harjaushetkistä. Onni onnettomuudessa, nimittäin tätä ponia saa nyppiä puhtaaksi ja rapsutella mudasta varsin usein. Nuutti ei suinkaan ole järin tarkka ulkonäöstään, ja taitaa itse asiassa olla ponilauman kuraisimpia poneja. Nuutti huvittelee tarhassa siihen malliin, että ihmekös tuo, jos rapa vähän lentää.

Talutettaessa Nuutti malttaa kävellä melko hyvin ihmisen vierellä. Välillä se tosin saattaa poiketa vähän kauemmas ja yrittää haukata heinänvartta tienpientareelta. Erinomaisen käsiteltävyyden lisäksi ori on myös laumahevosena hyvin ongelmaton, sillä se tulee toimeen kaikkien hevosten kanssa sukupuoleen katsomatta. Itse asiassa Nuutti ei edes pahemmin kiinnitä huomiota tammoihin ainakaan siinä mittasuhteessa, että sen kanssa tarvitsisi pelätä testosteronin sävytteistä pullistelua ja egoilua.

Nuutti on selkeästi sisäisesti motivoitunut ratsu. Se ei työskentele pelkästään ihmistä miellyttääkseen, vaan Nuutti hakee työskennellessään myös aitoa työn iloa itselleen. Tämän piirteen tunnistaa esimerkiksi silloin, kun sen selkään istuttaa täysin untuvikon ja ponille vieraan ratsastajan. Edes silloin Nuutti ei syyllisty vastahakoiluun. lepsuiluun tai puolisuoritukseen. Helppo A -tasolle koulutettu Nuutti hakeutuu helposti muotoon ja suoriutuu moitteettomasti tasoaan vastaavista koulukiemuroista. Ori tottelee hienosti apuja ja liikkuu mukavan reippaasti eteenpäin. Nuutilla on upeat ja näyttävät liikkeet, ja sen kanssa on kokeiltu myös yksittäisiä Vaativa B -tason kouluratsastusliikkeitä, mutta kokonaisiin ratoihin sen taidot eivät riitä.

Nuutti innostuu herkästi riehakkaampien harjoitusten yhteydessä, ja varsinkin pitkien laukkapätkien aikana se innostuu ja kovenee herkästi suustaan. Kun laukkapätkät säännöstellään ja pilkotaan muiden harjoitusten yhteyteen, Nuutin tempon säätelyssä ei pitäisi olla sen kummempia haasteita. Toki oriin normaali liikekin on suhteellisen nopeatempoista, joten ratsastajan kannattaa aina muistaa käyttää reilusti puolipidätteitä treenien lomassa.

Rataesteillä Nuutti on silminnähden innokas, onhan se joka lihastaan myöten esteponi. Ori pysyy hyvin hallittavissa esteiden välillä, hyppää rohkeasti kummallistenkin esteiden yli ja hyppää kovalla ponnulla, mutta saattaa välillä hypätä liian kaukaa. Ratsastajan kannattaakin vähän avittaa ponia erityisesti sarjoilla, joiden yhteydessä Nuutilla on joskus vaikeuksia sovittaa itse askeleensa niin, että pystyisi ponnistamaan tarpeeksi lyhyillä väleillä. Hurjan ponnistusvoimansa ansiosta yksittäisillä esteillä Nuutti kyllä osaa hypätä yli pudottamatta puomia, vaikka hypyn ponnistuspaikka olisikin sijoittunut kauas.

Nuutti on oikein vaivaton kilpakumppani ja matkakaveri. Hevoskuljetusautosta pois tultaessa kannattaa tosin olla tarkkana, ettei poni innostuksissaan juokse itseään nurin peruuttaessaan vauhdilla ulos. Kilpailupaikalla Nuutin käytös on varsin tyypillistä, sillä se pysyy kilpailuhulinan ympärilläkin positiivisena ja uteliaana itsenään.

Sukujuuret

i. Fifth Crispy
drp (50%), prt, 144 cm
ERJ-I, YLA2, RPL-I
ii. Silver Sliver
drp (37.50%), rtkrj, 147 cm
ERJ-I, YLA1, RPL-II
iii. Silver September drp (50%), mkrj, 143 cm
iie.Silver Lumette drp (25%), tprt, 147 cm
ie. Inneka
drp (62.50%), prn, 139 cm
ERJ-I, RPL-I, YLA1
iei. Charmander wB, tprnkm, 139 cm
iee. Isabella rp (25%), tprn, 141 cm
e. Coco Catnap SLC
drp (68.75%), mrn, 146 cm
ERJ-I, YLA1, RPL-II
ei. Cruewall Misfit
asrp (87.5%), rn, 147 cm
ERJ-II, ERL-III, RPL-III, YLA2
eii. Rebellion c, rn, 145 cm
eie. Criminella asrp (75 %), rt, 145 cm
ee. Faith of Destiny
drp (50%), m, 145 cm
ERJ-III, RPL-II
eei. Twinkle-eye Boy drp (50%), m
eee. Allnight Dancer drp (50%), rn, 146

iii. Silver September: lew x ox
iie. Silver Lumette: xx x rp 50% (xx x nf)
iee. Isabella: ox x rp 50% (ox x nf)
eie. Criminella: nf x rp 50% (SWE) (wm x ox)
eei. Twinkle-eye Boy: rp 50% (GER) (nf x xx) x rp 50% (GER) (trak x conn)
eee. Allnight Dancer: ox x nf

Jälkikasvu

Nuutti on tarjolla jalostukseen!

Kilpailumenestys

Päiväkirja

14. tammikuuta 2015
Nuutti ehti aloitella kilpailu-uraansa viime syksynä. Alku oli vähän nikoitteleva, eikä ori ole ehtinyt kerätä tähän mennessä kuin vähän yli kymmenen ERJ-sijoitusta. Olen kuitenkin luottavainen tulevaisuuden suhteen, sillä Nuuttipa meni ja räjäytti potin elokuun 2014 estevarsojen laatuarvostelussa. Meidän ratsuponi nimittäin palkittiin upeasti ensimmäisellä palkinnolla. Parhaimmat pisteet ori sai luonnollisesti hienosta suvustaan, mikä ei sinänsä yllättänyt. Sen sijaan toiseksi parhaimmat pisteet Nuutti sai käytöksestään. Tuomarit kehuivat, että Nuutti oli tapahtumassa kiitettävän tyyni ja rohkea, eikä se ollut yliherkkä ympäristön ärsykkeille. Laatuarvostelutulosten perusteella oli kuitenkin yllättäen parannettavaa oriin hyppytekniikassa. Nuutti ei oikein osannut löytää oikeaa hyppykohtaa itsenäisesti, ja yhdellä hyppykerralla puomit lentelivät ihan urakalla. Olemmekin tulosten perusteella keskittyneet kehittämään oriin hyppysilmää kotitreenien yhteydessä.

Valmennukset

13. elokuuta 2014, estevalmennus, valmentajana Asta Leeve (omistajan kirjoittama)
Alma saapui Nuutin kanssa maneesiin juuri, kun olin vasta aloittelemassa valmennuksen harjoitusradan esteiden kokoamista. Ohjasin heidät lämmittelemään itsenäisesti samalla, kun kasasin neljän esteen radan loppuun. Rata oli suunniteltu oriin nuorelle iälle sopivaksi eikä siis ollut liian monimutkainen, vaan koostui yhdestä pystystä ja loput olivat perinteisiä ristikoita. Alman ja Nuutin verryteltyä aloitimme hyppäämisen hyvin matalalla ristikolla. Nuutti hyppäsi esteen yli ilman pienintäkään merkkiä epäröinnistä. Alma istui selässä vakaasti, huomaamattomana ja antoi hyvin ponille tilaa hyppyyn, eikä häirinnyt Nuuttia roikkumalla suussa kiinni. Seuraavassa harjoituksessa liitimme verryttelyristikon osaksi kahden esteen linjaa, eli ristikon hypättyä tarkoitus oli jatkaa seuraavalle esteelle ja vaihdella esteiden välissä laukka-askelta neljän ja kuuden askeleen välillä. Askeleen lyhentäminen oli selkeästi isompi haaste isolaukkaiselle ja aika paljon tilaa hyppyynsä hakevalle Nuutille. Ensimmäisellä kerralla Nuutin laukka ei lyhentynyt tarpeeksi ja kaiken kukkuraksi se hyppäsi aivan liian kaukaa toiselle ristikolle. Muutaman toiston jälkeen Alma osasi tuoda Nuutin paremmin esteelle, ja oriin laukkakin oli lyhentynyt huomattavasti. Tämän harjoituksen jälkeen ohjasin ratsukon menemään koko neljän esteen radan. Ensimmäinen suoritus oli vähän hätäinen. Aiemmin harjoittelemallamme kahden ristikon linjalla tuli toisen ristikon kohdalla pudotus, kun poni ei osannut arvioida hyppypaikkaa tarpeeksi hyvin, eikä toisaalta Almakaan osannut avittaa ponia niin kuin juuri hetki sitten olin pyytänyt. Seuraavan suorituksen rata meni kuitenkin hienosti. Alma oli skarppina ponin laukan säätelyssä ja ratsasti tarkat tiet. Tämän jälkeen päästin ratsukon itsenäisen loppuverryttelyn pariin.

1. syyskuuta 2014, estevalmennus, valmentajana Asta Leeve (omistajan kirjoittama)
Alma saapui maanantain kouluvalmennukseen ihastuttavan Nuutti-poninsa kanssa, jota olinkin ehtinyt valmentaa jo pari viikkoa takaperin. Nuutti asteli uralla reippain askelin, se katseli uteliaana ympärilleen ja vaikutti avuille kuuliaiselta. Ohjeistin Almaa verryttelemään ponin jokaisessa askellajissa samalla, kun tarkkailin Alman ratsastusta ja ponin mielentilaa. Alman ratsastus oli silmiä miellyttävää ja huomaamatonta, eikä Nuuttikaan tuntunut olevan turhan koheltavalla päällä. Alkuverryttelyn jälkeen aloittelimme ravissa puomi-kavaletti-puomi-harjoituksella. Aluksi askellajin tahti särkyi, kun Nuutti ei oikein saanut sovitettua askeleitaan puomien ja kavalettien välille. Seuraavan kerran puomeja ja kavaletteja lähestyttäessä Alma sai puolipidättein ponin keskittymään ja hakemaan tasaisuutta rytmiin, jonka jälkeen puomitkaan eivät enää kolahdelleet. Kolmannella kerralla ponin tahti pysyi hyvin yllä, mutta Alma itse jäi hieman jälkeen oriin rytmistä. Lopulta Nuutti kulki toistoilla rauhallisesti, Alma mukautui hyvin ponin liikkeeseen ja meno oli kaikkiaan oikein letkeää. Työstettyämme hetken puomi-kavaletti-tehtävää siirryimme lämmittelemään yksittäiselle pystylle, joka oli alussa 80 senttimetriä ja jota nostettiin jokaisen onnistuneen hypyn jälkeen 110 aina senttimetriin saakka. Pitkällä sivulla olevaa lämmittelypystyä hypättiin molemmista suunnista. Nuutin imu esteelle oli erinomainen, se kuunteli Alman apuja hienosti ja hallitsi koko kroppansa erinomaisesti hyppyjen yhteydessä. Lopuksi Alma ja Nuutti hyppäsivät vielä kuuden esteen radan, joka sujui hyvin. Alma antoi pidätteet juuri oikeissa paikoissa, ja Nuutin ilmavaa hyppytyyliä kelpasi katsella. Loppuverkassa annoin ratsukon hypätä vielä muutaman pikkuesteen ennen kuin päästin heidät loppuravien kautta käyntiin pitkien ohjien kera.

17. syyskuuta 2014, estevalmennus, valnentajana Asta Leeve (omistajan kirjoittama)
Alma lämmitteli aluksi Nuuttia itsenäisesti tehden täsmällisiä siirtymisiä, takaosanväistöä ulospäin ja muutamia laukkapätkiä. Ori vaikutti pirteältä, mutta oli samalla erinomaisesti ratsastajansa kontrollissa. Kun Nuutti oli lämmitelty venyväksi ja kauniiseen muotoon, aloitimme hyppäämisen pienellä kavalettisarjalla, joka vaati napakkaa tarkkaavaisuutta sekä ratsulta että ratsastajalta. Alussa Nuutilla oli vähän vaikeuksia asettaa askeleensa kavalettien väleihin, mutta meno parani huomattavasti, kun Alma alkoi avittaa poniaan paremmin puolipidätteiden ja tukevan käden avulla. Verryttelyesteinä menimme kahta linjalla olevaa estettä, joiden välissä tuli säilyttää rauhallinen tempo. Esteiden jälkeen tuli jatkaa reippaammassa tempossa. Verryttelyharjoitus onnistui kokonaisuudessaan hyvin. Alma sai pidettyä innokkaan poninsa kontrollissa esteiden välissä, ratsukko sai hyvät lähestymiset esteille, ja hypyt olivat onnistuneita. Tämän päivän valmennuksen teemana olivat erikoisesteet. Alma ja Nuutti hyppäsivät vesimattoa, muuria ja viuhkaa. Nuutti lähestyi ensimmäisellä kerralla vesiestettä hyvin, rauhallisessa tempossa, mutta juuri ennen estettä se kiihdytti ja ponkaisi esteen yli hurjalla loikalla. Alma säilytti tasapainonsa hyvin suuresta loikasta huolimatta. Toistoilla Nuutin hypyt alkoivat muovautua siistimmiksi, vaikka esteen ja ponin mahan alle jäänyt ilmavara pysyi turhan liioiteltuna. Muurilla Nuutti hieman hidasti aluksi, mutta hyppäsi kuitenkin suurella ilmavaralla yli. Alma osasi hyvin varautua oriin isoihin hyppyihin antamalla sille reilusti ohjaa. Viuhkalla Nuutti yritti lähes väkisin kammeta esteen kapeampaan päähän, mutta pari kertaa kaarroksen kautta tultuamme alkoivat myös suorat lähestymiset sijoittua esteen keskelle. Hyvien suoritusten jälkeen annoin ratsukon siirtyä loppukäynteihin.

20. helmikuuta 2015, estevalmennus, valmentajana Anette Niemi (omistajan kirjoittama)
Valmensin tänään ensimmäistä kertaa Almaa ja hänen estetykkiään, Nuuttia. Aloitimme valmennuksen verryttelemällä ponia rennossa laukassa. Seurailin ratsukon menoa ja huomioin, että oriin laukka vaikutti jotenkin jäykältä ja poni tuntui vähän punkevan eteenpäin. Täten haimme laukkaan vähän rytmiä ja hallintaa laukkavolteilla. Kun Nuutti oli rauhallisempi, aloitimme hyppäämisen pienellä kuuden esteen radalla. Esteiden korkeus oli vaivaiset 40 cm, joten hyppytekniikan sijaan keskityimme hyvän ohjauskyvyn treenaamiseen. Nuutissa riitti vauhtia, mutta Alma sai kuitenkin pidettyä poninsa näppituntumalla. Verryttelyhypyt olivat kaikin puolin onnistuneita. Kiinnitin huomiota Alman tarkkoihin apuihin ja hyvään istuntaan. Verryttelyradan jälkeen siirryimme menemään kolmea pystyestettä kahdeksikon muotoisella uralla. Linjat eivät olleet helppoja, sillä tiet olivat tiukkoja. Täten tehtävä vaati tarkkaa ulkoapujen käyttöä käännöksissä sekä suoraa, selkeää istuntaa. Lähestymisten ja teiden suhteen tehtävä onnistui hyvin. Nuutti malttoi laukata eteenpäin hyvässä rytmissä, mutta pari kertaa se jätti laukan vaihtamatta ja jatkoi kahdeksikon toista puolta väärässä laukassa. Muistuttelin Almaa kiinnittämään huomiota istuntaansa, jolloin myös laukanvaihdot alkoivat osua kohdilleen. Parin suorituksen jälkeen korotin vielä pystyesteet 120 senttimetriin, jotta Nuutti pääsisi hyppäämään koulutustasoaan vastaavia esteitä. Tälläkin kertaa sekä laukka että tiet olivat hallittuja. Olin erittäin tyytyväinen ratsukon suoritukseen suuremmillakin estekorkeuksilla.

Annoin Alman ja Nuutin mennä rennot välikäynnit sillä välin, kun muotoilin maneesiin valmennuksen viimeisen tehtävän, joka oli täyspitkä ratasuoritus 120 senttimetrin estekorkeudella. Jätin kuitenkin innarin 100 senttimetrin korkeuteen. Radasta verkattiin ensin kaksoissarja ennen kuin päästin ratsukon suorittamaan koko radan. Nuutti hyppäsi sarjan ensimmäisen osan hyvin, mutta seuraavalle osalle se rymisteli siihen malliin, ettei millään voinut mahtua osien väliseen ahtaaseen väliin. Todistettuani puomin putoamisen kannattimiltaan kehotin Almaa kokoamaan oria reippaammin ja lyhentämään reilusti sen askelta seuraavalla yrityksellä. Toinen suoritus olikin jo puhdas, joten päästin ratsukon menemään täyden ratsuorituksen. Radalla ratsukko osoittikin todellisen taitonsa, vaikka muutamalla esteellä lähestyminn tuottikin pieniä pulmia.

18. lokakuuta 2015, estevalmennus, valmentajana Anette Niemi (omistajan kirjoittama)
Alma lämmitteli Nuutin pikaisesti ravissa ja laukassa kentällä sillä aikaa, kun kokosin maneesiin esteitä valmennusta varten. Maneesiin saapuvalle ratsukolle annoin vapaat kädet myös verryttelyhyppyjen suhteen. Olin koonnut maneesiin kaksi lämmittelyestettä, joista toinen oli pysty ja toinen okseri. Annoin Almalle ohjeeksi verkata ikään kuin he olisivat kilpailuverryttelyssä. Kaksikko suoritti ensin kaksi hyppyä pystylle. Kiinnitin huomiota siihen, että Alma jäi turhan paljon pystyyn hypyissä. Muuten apujen käyttö ja asento olivat moitteettomia. Ensimmäinen hyppy okserille epäonnistui, kun Nuutti liioitteli hieman vauhtiaan estettä lähestyessään. Seuraavilla kerroilla Alma hallitsi oriinsa hyvin ja sai Nuutin tekemään hyviä temponmuutoksia.

Olin rakentanut kentälle kuusi estettä, joista kolme oli yksittäisiä esteitä ja toiset kolme estettä muodostivat sarjan. Tahkosimme ensin sarjaestettä, joiden yhteydessä Nuutti pysyi erittäin hyvin hallinnassa ja näytti tottelevan pienimpiäkin apuja. Yksittäisiä esteitä emme menneet yksittäin, vaan osana rataa, johon ympättiin myös erikseen työstetty sarjaeste. Rata alkoi kolmen esteen sarjasta, jota seurasi tavallinen pysty lävistäjällä. Sen jälkeen tuli hypätä okseri lyhyellä sivulla ja viimeisenä trippeli lävistäjällä. Alussa kaksikko epäonnistui trippelissä arvioidessaan väärin hypyn pituuden. Välillä lähestymiset esteille eivät tahtoneet sijoittua oikein. Radassa ei itse asiassa ollut lainkaan tiukkoja kaarteita, mutta jotenkin kummassa Alma ja Nuutti onnistuivat niitä aina välillä tarjoamaan. Jouduinkin muistuttelemaan pariin kertaan pitkistä ja suorista lähestymisistä. Pyrimme lopettamaan valmennuksen hyvään suoritukseen, jonka jälkeen jätin ratsukon itsenäisen loppuverryttelyn pariin.

31. lokakuuta 2015, estevalmennus, valmentajana Asta Leeve (omistajan kirjoittama)
Kauniisti valaistu maneesi vaikutti oikein kutsuvalta, kun kävelin tallipihan poikki kevyen tihkusateen tuudittamana. Maneesiin saapuessani Alma oli jo aloittanut itsenäiset verryttelyt Nuutti-poninsa kanssa. Ratsukon jumppaillessa aloin pystyttää maneesiin esteitä. Olin suunnitellut, että alkuun hypättäisiin verryttelymielessä 80 sentin korkuisia ristikoita, jonka jälkeen hakisimme vähän hyppytuntumaa pystyesteiden parissa. Näiden tehtävien jälkeen oli tarkoitus siirtyä varsinaisen esteradan pariin, joka koostui seitsemästä esteestä: kolmesta pystystä, kahdesta okserista, yhdestä portista ja yhdestä trippelistä. Rakennettuani radan loppuun ehdin vielä vilkaista ratsukon lämmittelyä. Alma haki oriillaan hyvää tahtia ja pyysi ponia hieman peräänantoon. Nuutti kulki kaikin puolin nätisti ja ratsukon välinen yhteistyö näytti moitteettomalta.

Nuutti hieman liioitteli verryttelyesteiden suhteen ja loikki ristikoiden yli hurjalla ilmavaralla. Hypyt vaikuttivat kuitenkin siisteiltä kokonaisuuksilta, joten en sen kummemmin kiinnittänyt siihen huomiota. Pyysin kuitenkin Almaa työntämään käsiään reilummin ponin korvia kohti hypyn aikana, jotta Nuutti saisi enemmän tilaa suurella ilmavaralla höystettyyn hyppyynsä. Pystyesteharjoituksessa tarkoituksena oli lähestyä ensimmäistä estettä mahdollisimman suorasta kulmasta, jonka jälkeen tuli jatkaa suoraan kahden pystyesteen muodostamalle sarjalle, jossa esteiden väliin ei jäänyt tilaa yhdellekään laukka-askeleelle. Ensimmäisellä pystyesteellä Nuutilla oli varsin hyvä ja tasainen tyyli hypätä, ja Almakin istui hyvin hypyssä mukana häiritsemättä oriin työskentelyä. Sarjalle tultaessa Nuutin laukka alkoi kiihtyä, joten käskin ottamaan voltin. Sen jälkeen lähestyminen parani, ja sarja ylittyi ponnekkaasti hyvällä ilmavaralla.

Varsinaisella radalla tarkoituksena oli ratsastaa mahdollisimman huolelliset tiet. Ennen kuin päästin ratsukon radalle, ohjeistin Almaa keventämään istuntaansa esteiden välillä, jotta Nuutti sai tilaa käyttää kunnolla koko selkäänsä. Lisäksi muistutin pitämään katseen koko ajan liikkeen edellä, jo seuraavalla esteellä. Radan suhteen suoritus oli tänään varsin hyvä. Nuutti oli kivalla kuulolla, ja pääosin hypyt sujuivat hienosti. Alma ratsasti tiet huolellisesti ja keskittyi aina hypyn jälkeen tarkasti seuraavaan esteeseen. Ratsastaja osasi myödätä erinomaisesti jokaista askelta ja hyppyä. Löysin korjattavaa ainoastaan laukanvaihdoista, jotka ratsukko suoritti välillä melko huolettomasti. Minulla ei siis ollut kuin lähinnä myönteistä palautetta ratsukolle, ainoana kehitysalueena pyysin keskittymään tarkemmin laukanvaihtoihin. Palautteen kerrottuani jätin ratsukon suorittamaan loppujumppaa itsenäisesti.

Ikääntyminen

1v. - 11.04.2014
2v. - 10.06.2014
3v. - 09.08.2014
4v. - 08.10.2014
5v. - 07.12.2014
6v. - 05.02.2015
7v. - 06.04.2015
8v. - 05.06.2015
9v. - 04.08.2015
10v. - 03.10.2015
11v. - 02.12.2015
12v. - 31.01.2016
13v. - 31.03.2016
14v. - 30.05.2016
15v. - 29.07.2016
16v. - 27.09.2016
17v. - 26.11.2016
18v. - 25.01.2017
19v. - 26.03.2017
20v. - 25.05.2017
21v. - 24.07.2017
22v. - 22.09.2017
23v. - 21.11.2017
24v. - 20.01.2018
25v. - 21.03.2018
26v. - 20.05.2018
27v. - 19.07.2018
28v. - 17.09.2018
29v. - 16.11.2018
30v. - 15.01.2019

  Tämä on virtuaalitalli       This is a sim-game stable

© Tidaholms Gård 2012–2015, ellei erikseen mainita