pääsivu talli ratsuponit muut ponit jalostustyö toiminta

Valmennustilaisuudet kasvateille

Tidaholms Gårdin valmennustoiminta on kannustinjärjestelmä, jonka avulla tuetaan tallin ponikasvattien kilpailu-uraa sekä ylläpidetään kasvattien korkealaatuista tasoa. Samalla valmennustilaisuudet ovat oiva mahdollisuus päästä kasvattajana näkemään, kuinka maailmalle lähteneet kasvatit ovat kehittyneet uudella omistajallaan. Koska valmennuspalvelu on osa oman jalostustoiminnan kehittämistä, seurantaa ja arviointia, valmennuksiin on osallistumisoikeus ainoastaan Tidaholms Gårdin sivullisilla ja koulutetuilla kasvateilla. Valmennustoimintaan osallistumisen edellytyksenä on, että kasvatin sivuilla on luonnekirjoitus, josta selviää ponin ratsastettavuus.

Tallin valmennusjärjestelmä on kaksimuotoinen. Ryhmävalmennukset ovat nimi listaan -tyylillä järjestettäviä massavalmennuksia, joihin otetaan enintään viisi ratsukkoa kerrallaan. Ryhmävalmennuksia järjestetään noin kahden kuukauden välein joko päivävalmennuksen tai valmennusviikonlopun kehyksessä. Ryhmävalmennukset listataan alla olevaan valmennuskalenteriin, ja niihin osallistuminen tapahtuu valmennuskutsun yhteydessä olevaan määräaikaan mennessä.

Yksityisvalmennukset ovat kasvatin omistajan toiveisiin räätälöityjä yksilövalmennuksia, jotka on pääasiassa tarkoitettu laatuarvostelutilaisuuksiin tähtääville ratsukoille. Yksityisvalmennuksen runko rakennetaan yksilöidysti ratsukon tarpeisiin. Yksityisvalmennusvarausta tehtäessä onkin avattava tavoitteita ja mahdollisia ongelmia, joissa ratsukko tarvitsee vielä harjoitusta. Yksityisvalmennuksia ei listata alla olevaan valmennuskalenteriin, vaan ne varataan ja niiden aikataulusta sovitaan sähköpostitse. Yhdelle kasvatille voidaan toteuttaa yksityisvalmennuksia enintään kolme yksityisvalmennusta.

Kilpailutapahtumat

Tidaholms Gårdilla on erinomaiset puitteet kilpailutapahtumien järjestämiseen. Laadukas estekalusto, hyvätasoinen kouluratsastuskenttä ja monipuolinen maastoesterata kannustavat järjestämään silloin tällöin kilpailuja tallin tiloissa. Tidaholms Gårdissa pidetyt kilpailut ovat aina jaosten alaisia ja ensisijaisesti koulu- tai esteratsastukseen rajattuja. Toisinaan tallilla järjestetään myös kenttä- tai maastoesteratsastuskilpailuja.

Kilpailutoiminnalla halutaan virkistää poniharrastajien toimintamahdollisuuksia sekä toisaalta tukea myös tallin omien ponien mahdollisuutta kilpailla. Tallilla järjestettävät kilpailut ovat pääsääntöisesti avoimia kaikille, mutta kilpailuluokat vastaavat aina ponien koulutustasorajoja. Toisinaan saatetaan myös järjestää pelkästään poniroduille rajattuja kilpailuja. Tidaholms Gård pyrkii tarjoamaan kilpailuja, joissa on useita luokkia ja suuret luokkakoot, jotta mahdollisimman moni mahtuisi ja ehtisi osallistumaan kilpailuihin.

  Tämä on virtuaalitalli       This is a sim-game stable

© Tidaholms Gård 2012–2016     Ulkoasun taustakuva © J. Toffi